8 اشتباه سرمایه گذاران در بازار سهام
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
8 اشتباه سرمایه گذاران در بازار سهام
نوشته شده در چهار شنبه 25 / 2 / 1391
بازدید : 608
نویسنده : محمدرضا علی اکبری

سرمایه گذاری در بازار سهام یکی از بهترین کارهایی است که می توانید با پولتان بکنید، البته به شرطی که بدانید چه می کنید. اگر ندانید که چه می کنید، ممکن است یکباره همه سرمایه تان را به باد دهید. اگر می خواهید سراغ بازار بورس بروید، سعی کنید کار خود را درست انجام دهید.

در اینجا به چند اشتباه سرمایه گذاران بورس اشاره می کنیم. از این اشتباهات دوری کنید.

 

1-  زمانگذاری بازار

زمانگذاری بازار برای سرمایه گذاران خصوصی  نمی باشد. (در واقع، در بعضی موارد، برای شرکت های سرمایه گذار نیز غیر قانونی است.) ایده اصلی این است که در آخر روز با قیمتی تعیین شده سهام را خریداری کرده، و در روز بعدی با فرض اینکه سهام بالاتر رفته است آن را بفروشید.

برای سرمایه گذاران خصوصی، به دو دلیل به ندرت این کار توصیه می شود: اول اینکه قانون های سرمایه های شرکتی خرید و فروش را گران تر می کند و به همین دلیل سود به خاطر پرداخت حق و حقوق سایرین کمتر می شود؛ دوم اینکه بازده تا قسمتی باید صرف مالیات شود، به همین دلیل کمتر سرمایه گذاران خصوصی این کار را سودمند می دانند.

به جای این چه کنیم:  خیلی کوتاه می گویم که به هیچ وجه این کار را انجام ندهید. اگر به صورت شرکتی سرمایه گذاری می کنید، دنبال سرمایه ای غیر نقدی باشید. اما اگر می خواهید خرید و فروشی سریع داشته باشید بهتر است که دنبال سرمایه گذاری خصوصی بروید.

 

2-  خریداری یک سهام فقط به خاطر دریافت سود

یک شرکت منفعت دار ممکن است منفعت خود را در قالب سود پرداخت کند. به عبارت دیگر، هر سهام دار میزان مشخصی پول دریافت می کند. اگرچه دریافت پول بسیار عالی است، اما عاقلانه نیست که در جستجوی آن باشیم. بنابراین، اشتباهی که اکثر افراد مرتکب می شوند این است که سهامی را که خریداری می کنند، انتظار دارند مدت زمان کمی پس از خرید سود دریافت کنند.

اگرچه این بد به نظر نمی رسد، اما مشکل اینجاست که پولی که آنها برای خرید سهام پرداخت می کنند، احتمالاً همان پولی خواهد بود که بابت سود باید پرداخت شود. به عبارت دیگر، خرید به منظور سود سهام به این معنی است که آنها بیشتر پرداخت کرده اند.

به جای این چه کنیم:  خوب است که کیفمان همیشه پر از سود های سهام باشد، اما این تنها راه پول درآوردن نیست. به جای آن، کیف دیگری را هم برای نگاه داری فیش های سهام هایی که به این زودی ها سود پرداخت نمی کنند اختصاص دهید. چون این را هم باید در نظر بگیرید که قیمت سهامتان ممکن است بالا رود و در آینده بتوانید از آن بیشتر سود ببرید.

 

3-  خرید سهام بی اطلاع از گزارش میزان درآمد و سود آن

گزارش درآمد مثل کارت های اطلاعاتی در مورد هر شرکت است که سه ماه یکبار ساخته می شود. اما قبل از اینکه این کارت ها پخش شود، کارشناسان بازار سهام شروع به پیش بینی در مورد آن شرکت می کنند. اکثر شرکت ها با این مسئله روبه رو هستند. اشتباه اینجاست که این کارت ها را جدی بگیرید چون اینها اطلاعاتی واقعی نیستند، فقط پیش بینی هستند. پس اگر تکنیک شما این بوده که فقط از روی این کارتها دست به خرید سهام می زدید، باید این پیش بینی هایتان را با دقت و حساب و کتاب بررسی کنید.

به جای این چه کنیم:  گزارش های سود جای خود را دارند، اما شما می خواهید از آنها به عنوان یک راهنما استفاده کنید. دنبال چه باید باشید؟ شرکتی که با درآمد خود تطابق ندارد.

چرا؟

این می تواند سرمایه گذاری خوبی باشد، بستگی به این دارد که بفهمید که چرا این شرکت نتوانسته است درآمد پیش بینی شده را کسب کند و چه تغییراتی می تواند آنرا در مسیر درست قرار دهد. اما در حال حاضر، قیمت سهام پایین رفته است و این به این معنا است که می تواند فرصت خوبی برای شما باشد.

 

4-  با توجه به تبلیغات سهام بخرید

Pets.com را به یاد می آورید؟ همان که همیشه با پوستر های مختلف که عکس یک بچه رویش بود در بازارهای سهام تبلیغ می کرد. در واقع، این یکی از سهام هایی بود که خیلی برایش تبلیغات می شد و جف بزوس (مدیر Amazon.com) بعدها اعتراف کرد که سرمایه گذاری در آن شرکت یکی از بزرگترین اشتباهات زندگی او بوده است. اما بلایی که سر جف بزوس آمد، سر خیلی های دیگر هم می آید: کسانی که تحت تاثیر تبلیغات زیاد قرار می گیرند. در آخر، همه متوجه شدند که آن شرکت هیچ ارزشی نداشته است.

به جای این چه کنیم:  خیلی راحت می گویم که گول تبلیغات را نخورید. خیلی از شرکت ها هستند که فقط به زور تبلیغات هنوز وجود دارند. پس باید خیلی دقت کنید. وقتی با قیمتی بالارونده روبه رو می شوید و همه جا صحبت از این شرکت جدید است، اینها را علائم هشداردهنده فرض کنید، نه راهنمایی برای سرمایه گذاری.

 

5-  خیال کنید اگر قیمت سهامی پایین است، خوب است که آن را بخرید

پایین بخرید، بالا بفروشید، هدفتان همین است؟ شاید، اما اینکه قیمت یک سهام پایین است دلیل نمی شود که برای خرید مناسب باشد. و متقابلاً اگر قیمت سهامی بالا باشد باز هم دلیل نمی شود که خرید خوبی نیست. اشتباه اینجاست که نمی دانید "خرید پایین، فروش بالا"  خلاصه " خرید سهام هایی بی ارزش و فروش سهام های با ارزش است".

به جای این چه کنیم: بالا و پایین اصطلاحاتی هستند که با هم رابطه دارند 300 هزار تومان ممکن است برای یک سهام زیاد به نظر برسد، در حالیکه 3 هزار تومان خریدی ارزان به حساب می آید. اما باید بنابر موقعیت خرید کنید. از خود سوال کنید که با توجه به قیمت بازار این شرکت با مبلغ فعلی با ارزش یا بی ارزش  به نظر می آید.

 

6-   کورکورانه راهنمایی یک سرمایه گذار حرفه ای را قبول کنید

خیلی از سرمایه گذاران اشتباهی را مرتکب می شوند و آن این است که راه سرمایه گذاران بزرگ را کورکورانه دنبال می کنند. اشتباه بزرگتر این است که فکر کنید با تقلید از آنها، کاملاً ضمانت می شوید که روزانه به شما سود پرداخت شود. اول باید بگویم که هیچ گارانتی و ضمانتی وجود ندارد. دوم اینکه، حتی اگر حق با آنها باشد، آنها تکنیک های خود را برای شما نگفته اند و شما نمی دانید که چه زمانی سهامتان را بفروشید.

به جای این چه کنیم: شما باید راه بعضی از این سرمایه گذاران را دنبال کنید. اما منظور از دنبال کردن این است که به کارهایشان توجه داشته باشید نه اینکه کارشان را کپی کنید. خلاصه بگویم که تا آنجا که می توانید اطلاعات بگیرید اما خودتان فکر کنید.  

 

7-  دنبال سود دهی نباشید و سهامتان را راکد نگاه دارید

در بعضی موارد، شما باید سود ببرید. اما وقتی سود می برید (فروش)، ممکن است همه چیز را تغییر دهد. حقیقت این است که هیچ راه حلی برای این مسئله وجود ندارد. متاسفانه، بیشتر افراد وقتی نوبت به سود دهی می شود تفکرات یک قمارباز را پیدا می کنند. این اشتباه است. یا اینکه حتی وقتی می بینند که سهامشان کمی سود داده است سریعاً آن را می فروشند. این هم اشتباه است.

به جای این چه کنیم:   به سودهایی که در آن بخش متداول هستند دقت کنید. باید واقع بین باشید. کاری که باید بکنید این است که طماع و حریص نشوید و طبق قواعد رفتار کنید. همان قدر که برای سرمایه گذاری وقت و توجه می گذارید برای سود گرفتن هم همان میزان دقت و توجه کنید.

 

8-  جلوی شکست هایتان را نگیرید

سهام بالا و پایین می رود. اما گاهی اوقات یک سهام به طور ثابت تنزل می یابد. با کمال تعجب بعضی افراد این مسئله را می بینند ولی همچنان مثل تیم فوتبال محبوبشان پایبند همان سهام می شوند. به عبارت دیگر، کمی احساسی عمل می کنند. روزها می گذرد ولی آنها همچنان درگیر همان سهام می مانند و روز به روز پول بیشتری از دست می دهند.

به جای این چه کنیم:  گاهی اوقات شما خود می توانید جلوی شکست هایتان را بگیرید. وقتی صحبت سرمایه گذاری می شود، موفقیت کلمه ای آشناست. اکثر اوقات همه ما موفقیت را بنابر مقداری که به دست آورده ایم می سنجیم. اما گاهی اوقات موفقیت را باید با کمی مقداری که از دست داده ایم محاسبه کرد. یک سرمایه گذار کاردان نه تنها می داند که یک سهام چه زمانی افت می کند، بلکه این جرات را دارد که دست از سر آن سهام برداشته و جای دیگری سرمایه گذاری کند.

 

برای پول درآوردن در بازار بورس سرمایه گذاری کنید

 متاسفانه، پول درآوردن مثل یادگیری علم نیست که برایش قانون باشد. پول درآوردن مثل هنر می ماند، اما با هر خرید و فروش این قدرت در شما افزایش می یابد. پس بهترین چیز برای شما این است که بیاموزید و از تجربیات درس بگیرید.

اکنون که با 8 اشتباه رایج آشنا شدید، از این اشتباهات درس بگیرید. منتظر مقاله بعدی من باشید که در آن شما را با 8 اشتباه متداول دیگر آشنا کنم.

روانشناسی - روش های موفقیت - 8 اشتباه سرمایه گذاران در بازار سهام




:: موضوعات مرتبط: 8 اشتباه سرمایه گذاران در بازار سهام , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: